En hemgjord god granolablandning förgyller vilken frukost som helst. Gör din egen eller utgå från mitt recept och prova dig fram. Serverar tillsammans med yoghurt/fil och lite färska bär.
9 dl havregryn
1 dl vetegroddar
2 dl rostade hasselnötter
2 dl sötmandel
2 dl pumpakärnor
0,75 dl honung
0,75 dl vatten
0,75 dl solrosolja
1,5 dl torkade aprikoser
tillsätt ev russin eller annan torkad frukt och bär efter smak
2 tsk kanel och ev lite kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Rosta hasselnötter på en plåt i ca 10 min.
Häll havregryn, grovt hackad sötmandel och pumpakärnor i en bunke. Blanda samman honung, vatten och olja och häll det över grynblandningen. Blanda runt. Häll blandningen på en plåt med bakpapper. Rosta i ca 20 min och rör om då och då.
Ta ut plåten ur ugnen och tillsätt hackade hasselnötter, aprikoser och ev russin. Sätt in och rosta ytterligare i ca 10 min. Låt svalna och häll upp i en fin burk.
Servera tillsammans med yoghurt/fil och dina favorit bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar