fredag 21 mars 2014

Saras granola

En hemgjord god granolablandning förgyller vilken frukost som helst. Gör din egen eller utgå från mitt recept och prova dig fram. Serverar tillsammans med yoghurt/fil och lite färska bär.


9 dl havregryn
1 dl vetegroddar
2 dl rostade hasselnötter
2 dl sötmandel
2 dl pumpakärnor
0,75 dl honung
0,75 dl vatten
0,75 dl solrosolja
1,5 dl torkade aprikoser
tillsätt ev russin eller annan torkad frukt och bär efter smak
2 tsk kanel och ev lite kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Rosta hasselnötter på en plåt i ca 10 min.

Häll havregryn, grovt hackad sötmandel och pumpakärnor i en bunke. Blanda samman honung, vatten och olja och häll det över grynblandningen. Blanda runt. Häll blandningen på en plåt med bakpapper. Rosta i ca 20 min och rör om då och då.

Ta ut plåten ur ugnen och tillsätt hackade hasselnötter, aprikoser och ev russin. Sätt in och rosta ytterligare i ca 10 min. Låt svalna och häll upp i en fin burk.

Servera tillsammans med yoghurt/fil och dina favorit bär.

Inga kommentarer: