Detta är en fantastiskt god och krämig citrontarte. Min specialitet som brukar uppskattas mycket. Smakar ljuvligt och passar lika bra på sommaren som på vintern.
Pajskal
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter och förgrädda på 175 grader i 15 min.
Fyllning
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl vetemjöl
saft och rivet skal av en till två citroner
Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt mjöl, citronsaft och citronskal. Smaka av så att smeten smakar tydligt av citron. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda 15 minuter i 175 grader eller tills kakan har stannat. Pudra ev kakan med florsocker innan servering. Garnera med säsongens bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar