Focacciabrödet är ett av mina favoritbröd som alltid brukar uppskattas på fester. Focaccian tar ca 2 timmar att baka men stor del av tiden är jäsningstid. Har du tid att baka focaccia får du ett saftigt och mycket gott bröd som passar till mycket. Lycka till.
- 1 pkt jäst (50 g)
- 6 dl ljummet vatten
- 4 tsk salt
- 2 msk olivolja
- ca 12 dl vetemjöl
- rosmarin
- ev kalamataoliver
Smula jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt, olivolja och vetemjöl.
Arbeta den lösa degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca en tim. Häll ut degen på en pappersklädd bakplåt. Platta ut degen något med mjölad hand. Jäs ytterligare 30 minuter under bakduk. Garnera med färska rosmarin kvistar och ev. oliver. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna på bakgaller.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar