Kanelbullar är verkligen något av det godaste som finns enligt mig. Speciellt nybakade. Lätt att göra och uppskattas alltid av barn och vänner. Nedan följer mitt bästa recept. Lycka till.
150 gr smör, rumsvarmt
5 dl mjölk
50 gr (1 pkt) jäst för söta degar
1 dl strösocker eller vit baksirap
1/2 tsk salt
2 tsk stött kardemumma
1,4 l vetemjöl
Fyllning: 150-200 gr rumsvarmt smör, 1 dl strösocker, 2 msk kanel eller vaniljsocker
Till pensling: 1 ägg, pärlsocker eller hackad mandel
Värm mjölk och smula ner jästen och rör om. Tillsätt fettet i bitar, socker eller sirap, salt och kardemumma.
Häll i mjölet men spar lite till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt i ca 5 min tills den känns smidig. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min.
Knåda degen lätt och dela i 3 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ett tunt lager på kakan. Skär och rulla ihop till snäckor eller knyten.
Låt jäsa i ca 40 min.
Sätt ugnen på 225-250 grader.
Pensla och grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 min. Njut bullarna varma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar