Enklare än dessa goda frukostbullar blir det knappast. Degen rör du snabbt ihop på kvällen och låter sedan kalljäsa under natten i kylskåp. Testa dessa bullar. Även mycket goda att ha med på picknicken med något gott pålägg om det blir några över från frukosten.
På kvällen
4 dl vatten
2 tsk jäst, ca 10 g (brukar använda torrjäst)
9 dl rågsikt (eller 3 dl rågmjöl och 6 dl vetemjöl)
1 1/2 tsk salt
1 msk honung
Rör ihop allt i en bunke och täck med plast. Låt jäsa i kylen över natten.
På morgonen
Dra ut degen till 40 cm* 10 cm. Vik ihop på längden så den blir 5* 40. Dela deglängden med en kniv till ca 8-10 bullar. Lägg på en plåt. Pensla med vatten och strö över solrosfrön (eller annan valfri fröblandning) och lite mjöl.
Sätt ugnen på 275 grader och låt bullarna jäsa i ca 30 min.
Sätt in bullarna i ugnen och låt stå inne i ca 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar