söndag 29 september 2013

Saftiga päronscones

Om man gillar scones rekommenderar jag detta scones recept där lite hackat päron i degen ger det där lilla extra som höjer smaken och gör sconesen extra saftiga. Mycket gott.


4,5 dl dinkelmjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
70 g smör
2,5 dl filmjölk
1 moget päron, finhackat
1 ägg

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Fördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt filmjölken och päronbitarna. Rör snabbt ihop till en deg och forma till önskad form. Här valde jag att forma degen till en limpa för enkelhetens skull. Skär djupa snitt i limpan så är det lättre att skära när det är färdigt.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 10-15 min. Sconesen är klara när de har fått fin färg.
Servera genast med god ost och lite marmelad till. Njut frukosten.

Inga kommentarer: