tisdag 3 september 2013
Filmjölksbröd med torkad frukt, nötter och frön
Detta är ett fantastiskt gott och saftigt bröd med mycket smak. Måste provas.
1 bröd
300 g valfria blandade nötter och frön. Jag brukar ta ca 1.5 dl solrosfrön, 1.5 dl pumpafrön, och 1.5 dl hasselnötter
150-200 g torkade frukter som aprikoser, russin eller liknande
1 1/2 tsk salt
3 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl
5 dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötterna grovt och strimla frukterna fint. Blanda nötter och frön med salt och råg- och vetemjöl. Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner de torra ingredienserna med sirapen, nötter och frukt. Rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en brödform (ca 1 1/2-2 liter) med bakplåtspapper i. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 2 tim. Täck ev brödet i slutet om det blir för mörkt.
Ta brödet ur formen och låt svalna i handduk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar