söndag 5 augusti 2007

Birgittas frukostbröd

Detta lite grövre bröd är lätt att slänga ihop. Brödet är saftigt och passar utmärkt till frukosten tillsammans med en god ost.
  • 1/2 dl råg- eller vetekross
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl lättfil eller naturell yoghurt
  • 3/4 dl brödsirap
  • ev. brödkryddor

Smörj en 1 1/2 l avlång form väl. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda ner fil och sirap. Rör ihop till en smet. Klicka ner smeten i formen och jämna till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min på 200 grader. Stjälp upp och låt limpan svalna under bakduk.

Inga kommentarer: