- 4 äggvitor
- 3 dl socker
- 3 dl rice crispies
Äggkräm:
- 4 äggulor
- 1 dl socker
- 1 msk mjöl
- 1 dl grädde
- 125 g smör
Dekoration/översta lager:
- hallon (eller andra valfria frukt och bär)
- 3 dl vispgrädde
Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt försiktigt sockret och rör ner rice crispies. Bred ut smeten på ett väl smörat bakplåtspapper i en långpanna. Grädda nederst i ugnen i ca 80 minuter, 125 grader. Dela kakan i två delar.
Blanda alla ingredienserna til äggkrämen i en tjockbottnad kastrull och låt krämen sjuda tills den tjocknar. Ta kastrullen från plattan och rör ner smöret. Bred krämen över ena halvan och lägg andra halvan ovanpå och frys in.
När tårtan skall serveras, bred på vispad grädde och bär eller frukt. Tårtan tinas 5-10 minuter före servering. Tårtan blir inte lika god utan infrysning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar