söndag 5 augusti 2007

Svamplasagne

Detta är en av 4-5 lasagnevarianter jag brukar göra, lite annorlunda med gorgonzola och svamp. Receptet kommer ursprungligen från ICA, tror jag. 4-6 portioner
  • ca 12 lasagneplattor
  • 500 g färska champinjoner, skivade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 50-100 g gorgonzola
  • 2 dl riven ost
  • salt och peppar

Fräs svamp och lök i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med mjölk och grädde under omrörning. Koka på svag värme ca 10 minuter under omrörning. Tillsätt gorgonzola och låt smälta. Smaka av med salt och peppar (och ev soja för att få lite färg). Bred ut sås i en smord ugnsform. Lägg ut lasagneplattor, sås och ost. Upprepa ytterligare tre lager. Avsluta med sås och ost. Gratinera 30 minuter i mitten av ugnen i 225 grader.

Inga kommentarer: