- 25 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 msk socker
- 2 msk olivolja
- 1 msk salt
- 14 dl vetemjöl
- ev. vallmo eller sesamfrö
Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös den i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet samt socker, olja och salt. Blanda i mjölet lite i sänder, men spara lite av det till utbakningen. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa i 15 minuter under bakduk.
Ta upp degen och forma till en längd. Dela den i 12 delar. Forma dem till runda bollar och platta till dem. Gör ett hål i mitten.
Låt jäsa ytterligare i 30 minuter under bakduk. Värm ugnen till 225 grader. Koka upp vatten i en stor gryta. Lägg i 2 bröd och sjud dem cirka 2 minuter på varje sida. Lägg dem på smorda plåtar. Strö ev. över sesam eller vallmofrö. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter på 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar