onsdag 28 augusti 2013
Lyxig smulpaj
I smuldeg kan man blanda i vad man vill. Ta vad som finns hemma men håll måtten på mjöl, gryn och nötter.
Jag gjorde en äppelsmulpaj på ca 5 äpplen.
Smuldeg:
1/2 dl hasselnötter
2 msk strösocker
2 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl råsocker
2 krm salt
100 g smör
1 ägg
Sätt ugnen på 200 grader. Tärna äpplena och blanda med socker i en pajform. (Eller välj valfria frukter och bär.)
Grovhacka hasselnötterna och blanda med havregryn, vetemjöl, socker och salt. Blanda i smöret i små tärningar och arbeta ihop till en smuldeg. Tillsätt ägget.
Toppa frukten i formen med smuldegen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minter tills pajen har fått en fin färg.
Servera den goda pajen tillsammans med vaniljsås eller en kula glass. Njut en extra crunchy smulpaj med lite annorlunda smak.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar