torsdag 7 juni 2012
Blåbärstarte
En underbar blåbärstarte som smälter i munnen. Ca 16 bitar.
Den här tarten är enkel och görs i två steg. Först görs botten och sedan fyllningen.
Deg
2 1/2 dl vetemjöl1/2 dl socker
1 tsk äkta vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
Fyllning 1
4 dl färska blåbär
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl
Fyllning 2
3 ägg
1 1/2 dl socker
1/2 dl potatismjöl
skal och saft av 1 stor lime
lite florsocker till servering
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vetemjöl, 1/2 dl socker, vaniljsocker och smör i en matberedare. Mixa ihop hastigt och stjälp upp i en lätt smord form med löstagbar botten. Tryck ut degen jämt i formen.
Vänd ihop fyllningsingredienserna och fördela blåbärsröran jämnt ovanpå degen.
Förgrädda i ca 8-10 min.
Vispa under tiden ägg och 1 1/2 dl socker riktigt poröst. Vispa i potatismjöl, limeskal och- saft och rör till en jämn smet. Häll smeten i den förgräddade formen och grädda i ytterligare ca 30-35 min.
Låt svalna något innan servering och pudra med florsocker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar