måndag 26 augusti 2013
Biscotti
Bästa biscotti receptet, ca 70 st
100 g smält smör
200 g sötmandel
4 ägg
3 dl socker
1/2 tsk salt
finrivet skal av 1 citron
6 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Hacka sötmandel grovt och rosta 6-8 min i 175 grader. Dela äggen, vitorna och gulorna var för sig. Tillsätt socker till gulorna och salt till vitorna. Vispa vitorna till fast skum. Vispa gulorna till en ljus och porös smet. Vänd ner citron i äggulesmeten och sikta ner de torra ingredienserna. Rör ner äggviteskummet, matfett och mandel. Blanda samman till en lös deg. Dela degen i 4 bitar. Rulla ut och platta till.
Grädda i mitten av ugnen i 15-18 min. Skär dem i sneda bitar. Lägg alla på samma plåt och rosta ytterligare i ca 8 min. Låt biscottina eftertorka i avstängd ugn med lucka på glänt.
Variation. Tillsätt ev 1/2 dl kakao (minska mjölet)+ skal från en apelsin.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar