tisdag 20 augusti 2013
Indisk kikärts- och blomkålsgryta
1 påse färsk spenat
1 gul lök
1 litet blomkålshuvud
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk curry
1/2 tsk gurkmeja
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 burk kikärtor
1/2 ask körsbärstomater
2 dl matlagningsyoghurt
1 1/2 tsk salt
ev 1 kruka hackad koriander
Dela och hacka löken. Skär blomkål i bitar.
Häll olja i en stor gryta och tillsätt den skivade löken, de pressade vitlöksklyftorna, curry och gurkmeja. Låt det hela mjukna utan att ta färg i ca 2 min. Slå i lite vatten om kryddorna tenderar att fastna i botten.
Tillsätt blomkålen i grytan och rör om.
Slå i krossade tomater, kokosmjölk, kikärtor, körsbärstomater och matlagningsyoghurt. Sätt på locket och låt småputtra i ca 15 min.
Till sist, lägg i spenaten, salt och peppar och ev koriander.
Servera grytan med basmatiråris eller liknande.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar