tisdag 6 augusti 2013
Mozzarellasallad med lättorkade tomater och brödströssel
1 ask cocktailtomater
salt
Rosta tomaterna med salt i 150 grader i ca 1 h
Brödströssel:
3 skivor vitt formbröd
2 vitlöksklyftor
rivet skal av 1/2 citron
10 basilikablad
salt och peppar
1 tsk chiliflakes
1/2 dl olivolja
Mixa allt och rosta i stekpanna.
75 g pinjenötter
2-3 pkt mozzarella
150 gr babyspenat
Dressing:
1 dl god olivolja
3-4 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Lägg de rostade tomaterna över salladsbädden med spenat och mozzarella. Lägg på brödströsslet och häll över dressingen.
Redo att serveras.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar