söndag 11 augusti 2013

Tomat- och fetaostpaj med basilika, oliver och parmesan



Pajdeg
4 dl vetemjöl
150 g smör
1/2 kruka basilika
1 dl färsk, riven parmesan
1/2 dl vatten

Fyllning
4 tomater
1/2 kruka basilika
150 g fetaost
1 burk svarta oliver
3 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor

1. Pajdeg:
Blanda mjöl, smör, basilika och parmesanost i en matberedare. Tillsätt vatten och kör snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i ca 30 min.

2. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Tryck ut degen i en låg och vid pajform. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.

4. Fyllning: Sänk temperaturen till 200 grader.

5. Skiva tomaterna. hacka basilikan. Lägg tomatskivorna i pajskalet. Strö över basilikan och smula över fetaosten. Fördela oliverna över. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och pressad vitlök. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i ca 35 min.



Inga kommentarer: